Starta en förening


Foto: Simon Mogren

SUB har ett riksomfattande nätverk och om du söker bland våra föreningar kanske du hittar någon som ligger nära dig där du kan engagera dig. Skriv till oss så kanske vi kan tipsa dig om någon förening där du kan vara aktiv.

Eller, kanske bor du på en ort där det inte finns en passande förening, eller ingen förening alls? Då kan du kanske själv göra något åt den saken.

På denna sida finner du lite grundläggande hjälp och tips om hur du och dina vänner kan komma igång med din egen förening och framför allt, varför ska ni ha en förening?

Kan du svara ja på en eller flera av nedanstående frågor:

  • Har du ingen förening men funderar på att starta en?
  • Vill du och dina vänner vara med i SUB?
  • Arrangerar du konserter, klubb eller andra event eller vill du lära dig?
  • Har du ett starkt intresse för subkulturer?
  • Är du intresserad av musik, foto, dans, konst, teater, film? Kanske håller du på med något annat konstnärligt? Eller vill du lära dig?
  • Vill du träffa fler likasinnade?

Om så kanske det kan vara en mycket bra idé att fundera om du och några vänner kan gå samman och bilda en förening. Det är lätt att bilda en förening och SUB som förbund kan hjälpa er att komma igång.

Varför en förening?

Med en förening kan ni på ett starkare sätt arbeta för att förverkliga era ideer. Med en förening kan ni söka och ha god chans att få stöd för den verksamhet ni bedriver. Med en förening kan ni också ingå i SUB och ta del av vårt nätverk i hela landet där ni kan möta flera med liknande intressen och få stöd och hjälp. Som medlemmar i SUB har ni även en stor resurs att tillgå i riksförbundet, som kan hjälpa er på många olika sätt.

Vi kommer uppdatera denna sida framöver, men tillsvidare ber vi er att ni använder kontaktformuläret på denna sida som ni finner under rubriken ”Kontakt” för att skriva till oss och berätta lite om er så kan vi kanske hjälpa er att komma igång med en egen förening.